Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele războiului din Ucraina: UE înăsprește legile privind comerțul și transportul armelor

aljazeera.com
arme nato

Uniunea Europeană ia măsuri pentru a înăspri legile care guvernează comerțul și transportul de arme de foc pe fondul îngrijorărilor că războiul din Ucraina ar putea duce la răspândirea armelor ilegale, potrivit Associated Press, anunță Mediafax.

Comisia Europeană estimează că aproximativ 35 de milioane de arme ilicite se află în mâinile civililor din cele 27 de națiuni UE. De asemenea, aproximativ 630.000 de arme de foc sunt înregistrate ca fiind furate în baza de date a UE.

Măsurile Comisiei implică proceduri mai clare și comune pentru importul, exportul și tranzitul de arme de foc și muniții. Practic, ar urma să fie creat un sistem electronic de acordare a licențelor pentru cererile de import și export, care să înlocuiască sistemele lente, bazate pe hârtie, pe care le au majoritatea țărilor.

Potrivit raportului, ar urma să se impună și standarde mai stricte pentru fabricarea armelor de alarmă și de semnalizare, care trag cu gloanțe oarbe sau gaze lacrimogene. Astfel de arme au fost folosite de extremiști în atacurile sângeroase de la Paris din 2015 și pentru uciderea personalului de la revista satirică franceză Charlie Hebdo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.