Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele schimbărilor climatice asupra animalelor, prezentate într-o piesă de teatru

teatrulalba.ro
teatru sala alba

Actorii Teatrului Municipal Baia Mare (TMBM) vor aduce în faţa publicului piesa" Urşii Polari", parte a conceptului "teatrul prezent", a anunţat, luni, instituţia teatrală.

Conform surse citate, proiectul cultural aduce în actualitatea imediată în conexiune cu experienţele trecutului, pentru un viitor mai bun şi sustenabil. Teatrul prezent e preocupat de dialogul cu publicul său, atât în teatru, cât şi în afara lui, se implică în rezolvarea problemelor comunităţii, nu dă soluţii, dar are multe idei, care invită la reflecţie, conform News.ro.

"Primul proiect al acestui program, realizat în parteneriat cu CLIMATE CHANGE THEATRE ACTION (SUA), este unul de conştientizare a schimbărilor climatice. Proiectul reprezintă o premieră la nivel naţional, TMBM fiind primul teatru din România care s-a alăturat acestei iniţiative mondiale, ce urmăreşte să implice artiştii în discursul despre schimbările climatice", precizează teatrul municipal.

Spectacolul "Urşii polari" de Nicolas Billon prezintă doi urşi foarte flămânzi, care discută cu umor şi nostalgie despre dispariţia focilor din meniul lor, dispariţie pusă pe seama schimbărilor climatice. În ciuda hazului de necaz, ei recunosc gravitatea problemei şi explorează soluţii bazate pe ce le oferă piaţa, precum şi posibilitatea de a se adresa prin scrisori politicienilor.

Dar ceea ce "pescuiesc" în final nu e tocmai ce şi-au dorit. Spectacolul e un semnal de alarmă tras de pe banchizele polare, cu ecou în întreaga lume.

Premiera spectacolului va avea loc miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, la sala studio a Teatrului Municipal Baia Mare. O a doua reprezentaţie va avea loc joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00. Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile (se recomandă publicului să facă rezervare). Ambele reprezentaţii vor fi urmate de discuţii cu publicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.