Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectivele MAI intervin în continuare în județele afectate de fenomenele meteo nefavorabile

www.adevarul.ro
iarnă, frig, viscol, zăpadă

La această oră, peste 12.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi, acționează în teren cu peste 4.000 de mijloace tehnice pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice severe produse la nivel național.

Pentru 13 județe s-a emis de curând un COD PORTOCALIU de ninsori și viscol valabil până astăzi, la ora 23.00. O altă avertizare de COD GALBEN este anunțată pentru această noapte în zona Munților Apuseni, a Carpaților Orientali, dar și pentru județele Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila și Constanța.

În aceste condiții, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a suplimentat mijloacele de intervenție pentru județele afectate de Cod Portocaliu, cu 3 autoșenilate, 9 autofreze și 5 autospeciale de transport personal și victime multiple.

Traficul fluvial rămâne închis în porturile Midia, Constanța Sud, Constanța Nord, Agigea, Mangalia și Bara Sulina.

Din punct de vedere aerian și feroviar nu sunt înregistrate restricții, iar tranzitul la frontieră se desfășoară în condiții normale.

La nivel național, în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, sunt afectate 350 de localități din 18 județe, iar pentru remedierea situației acționează 272 de echipe de intervenție.

În acest moment, în urma derapării unei autoutilitare, se acționează în județul Tulcea pentru deblocarea circulației pe DN 22 tronsonul între Cataloi și M. Kogălniceanu, estimându-se rezolvarea situației în cca o oră. La intrarea pe acest sector de drum, Poliția Rutieră a oprit și controlat 30 de autovehicule pe marginea carosabilului până la finalizarea intervenției, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

Tot în județul Tulcea, s-a acționat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în zona localității Periprava, unde un autobuz școlar aflat în deplasare a rămas pe carosabil. Acțiunea s-a finalizat și pasagerii au ajuns în siguranță la destinație.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la situația căilor de comunicație pe care le vor parcurge și să își echipeze autoturismele pentru a face față condițiilor de iarnă.

Monitorizarea și coordonarea situației din teren se realizează prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI, care a fost completat cu reprezentanți din cadrul Ministerului Transportului și Ministerului Energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.