Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul Blaga. Un prim-vice PNL s-ar retrage. Luptă pe loc între un fost premier și un ex-ministru

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Efectul  Blaga  continuă să producă goluri pe listele întocmite de filialele PNL pentru  viitoarele  alegeri parlamentare. Acestea  au fost  deja validate de către  conducerile locale, dar liderii din teritoriu se tem că  listele vor fi cernute de către cei de la București. Pentru a  evita  o astfel de stare de lucruri , un  important  prim-vicepreședinte liberal, cu probleme  în justiție, se  gândește la retragerea de  pe lista eligibilă de partid.  Un fost premier și un fost ministru care nu și-au găsit un alt loc sigur pe listele județene, stau acum la pândă, așteptând   pasul înapoi din partea colegului de partid.

Trimis în judecată pentru spălare de bani şi folosirea influenţei date de funcţia de conducere în partid, pentru obţinerea de foloase necuvenite, în dosarul în care este cercetat şi George Scutaru, prim-vicepreședintele Dan Motreanu  figurează încă drept  cap de listă la Camera Deputaților în numele PNL Călărași. Încă, deoarece criteriile de integritate adoptate de PNL bat la ușa liberalului, iar acesta  ia în serios să nu mai candideze pentru  un al patrulea mandat de deputat, deși liberalii călărășeni, în frunte  cu Răducu Filipescu nici nu vor să audă de așa ceva,  susțin  surse din conducerea PNL.

De râsul curcilor: Ce întrebări au fost la concursul pentru directori / FOTO

Cu retragerea lui Motreanu luată în calcul ,   Alina Gorghiu  vrea  să parașuteze deja un om de la centru.  Potrivit surselor citate, două așa-zise "somități" ale partidului sunt interesate să-și continue  cariera parlamentară cu aportul  liberalilor călărășeni. Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, s-a trezit înafara jocului cu locuri eligibile pe listele PNL Hunedoara, unde a  candidat acum  patru ani, și pândește  acum  orice posibilitate.

Președintele AVIZEAZĂ cererea în cazul Oprea

La rândul său, proaspăt repus în drepturi, după un mandat întrerupt în februarie 2015 pe motiv de incompatibilitate,  fostul premier, Petre Roman, face diligențe pe lângă conducerea centrală să-i ofere un loc eligibil pe listele  vreunei filiale, drept compensație pentru  nedreptatea  suferită. Iar acum  a  pus  ochii pe locul lui Motreanu, după ce PNL Prahova a  spus pas dorinței sale de a candida pe listele acestei filiale,  ne-au mai precizat sursele citate.

Pe de altă parte,  liberalii  călărășeni nu stau cu mâinile în sân. Ca una  dintre cele mai puternice filiale ale PNL la nivel  național,  cei din PNL Călărași ar  avea dreptul să-și întocmească lista  după cum cred  ei de cuviință, fără vreun amestec  din partea centrului sau fără  impunerea unui candidat parașutat din alt județ sau de la București. Potrivit unor surse locale, actualul   șef de CJ și prim-vicepreședinte  al organizației,  Vasile Iliuță se află într-un război de uzură pentru  putere cu Răducu Filipescu și caută să-i șubrezească acestuia  poziția prin orice mijloace. Astfel, dacă Motreanu s-ar retrage, Iliuță ar  susține în primă instanță preluarea locului eligibil de către  deputatul Liviu Tomoioagă, iar în cazul în care nu ar  reuși să-l impună, ar prefera  să susțină mai degrabă pe Roman sau Câmpeanu, susțin sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.