Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul surprinzător al țuicii fierte. Ce au descoperit americanii

national.ro
tuica alcool

Țuica însoțește mâncărurile grase: o slăninuță, o friptură de porc sau un preparat tradițional din carne se sting cu o gură de țuică. Toate acestea se depun acolo unde nu ți-ai dori. Noroc cu zeamă prunelor, că are efect asupra digestiei și a metabolizării grăsimilor.

Și, dacă mai vrei un argument în plus în favoarea consumului de țuică acesta vine de la cercetătorii americani, care au descoperit o enzima în țuica de prună.

Enzima cu pricina reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii.

Prin urmare, dacă bei zilnic 32 ml țuică de prună, vei ține la distanță bolile de inima cauzate de arteroscleroză. Totuși, băută în cantități mai mari, țuică are efecte nefaste asupra organismului.

Medicii nu recomandă consumul de alcool în zilele friguroase. Cu toate acestea, românii nu se abțin să se încălzească cu un pahar cu vin fier sau o cană cu țuică fiartă.

Dacă stai în casă, la gură sobei sau în pat la căldurică în perioada geroasă, poți gustă puțină țuică fiartă în care să pui zahăr, o lingură de fulgi de ciocolată sau 2-3 cuișoare și 2-3 boabe de piper.

Nu te repezi s-o bei fierbinte! Dacă o consumi caldă, îți va face bine.

Va pune sângele în mișcare, va activă funcțiile hepatice și biliare, fiind indicată în dischineziile biliare, în disfuncțiile ficatului cauzate de slabă irigare cu sânge a acestuia, precum și în constipatiile cauzate de alimentație.

Țuica, fiartă sau nu, se bea în cantități mici, înainte de masă de prânz. Lângă niște jumări de porc și ceapă roșie sau slănină și brânză, țuică merge pe gât că unsă.

Pe post de aperitiv înainte de un prânz copios, țuică ajută la digestie

Alege-o însă pe cea mai slabă și încearcă să nu bei mai mult de un păhărel de 50-60 ml (în cazul bărbaților) sau 25-35 ml (în cazul femeilor).

Dacă ești servit la cină cu o țuică bună, chiar dacă e ceva mai tare, păstrează doză de 50 ml (pentru bărbați), respectiv 40 ml (pentru femei).

Sub nicio formă nu mai bea țuică după terminarea mesei de seară. Și nici la prima ora, înainte sau după micul dejun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.