Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul total neașteptat al războiului din Orientul Mijlociu: decizii cruciale anunțate în SUA și Europa

bbc.com
gaza israel

Efectul total neașteptat al războiului din Orientul Mijlociu: decizii cruciale anunțate în SUA și Europa

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 1%, până la un minim al ultimelor trei săptămâni, după ce Rezerva Federală a SUA a menţinut ratele dobânzilor constante, conform aşteptărilor, dar a menţionat că trebuie să ţină uşa deschisă pentru posibile creşteri viitoare ale dobânzilor, din cauza economiei puternice a SUA care amplifică inflaţia, transmite Reuters, informează News.ro.

Creşterile dobânzilor pentru a combate inflaţia pot încetini creşterea economică şi pot reduce cererea de petrol.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 39 de cenţi, sau cu 0,5%, până la 84,63 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 66 de cenţi, sau cu 0,8%, la 80,36 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a atins cel mai redus nivel din 6 octombrie, iar WTI cel mai scăzut nivel din 28 august.

La începutul zilei, ambele valori de referinţă ale petrolului au crescut cu peste 2 dolari pe baril din cauza preocupărilor legate de Orientul Mijlociu.

Fed, care a început să majoreze ratele dobânzilor în martie 2022, a menţinut ratele dobânzilor stabile, dar a lăsat uşa deschisă unei creşteri suplimentare a costurilor îndatorării din cauza unei economii puternice din SUA.

Inflația în Europa, la cel mai scăzut nivel

În Europa, inflaţia din zona euro a fost din octombrie la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, a arătat o estimare flash a Eurostat, stimulând opinia că Banca Centrală Europeană este puţin probabil să majoreze ratele dobânzilor în curând.

Banca Angliei urmează să se întâlnească joi.

În China, cel mai mare importator de petrol din lume, activitatea fabricilor s-a contractat în mod neaşteptat în octombrie, a arătat un sondaj privat, adăugându-se la cifrele oficiale defavorabile publicate cu o zi înainte.

În SUA, Energy Information Administration (EIA) a declarat că firmele energetice au adăugat 0,7 milioane de barili de ţiţei în stocuri, în săptămâna încheiată pe 24 octombrie, ceea ce este o cantitate mai mică decât estimarea analiştilor de 1,3 milioane de barili într-un sondaj Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.