Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefii armatei irakiene demiși pentru incompetență și corupție

Premierul irakian Haider al-Abadi a demis miercuri 26 de comandanţi militari pentru corupţie şi incompetenţă, într-un aparent efort de a îmbunătăţi performanţa armatei în lupta împotriva militanţilor Statului Islamic, transmite Reuters. 

'Conducerea militară ar trebui să fie competentă, iar acesta este un lucru important, dat fiind că nu este posibil pentru cineva care nu este eficient să îşi îndeplinească sarcinile aşa cum trebuie', a precizat Abadi în comentarii adresate ofiţerilor armatei difuzată de televiziunea de stat. 

'Pe al doilea loc vine integritatea, dat fiind că eficienţa fără integritate produce un vacuum. Al treilea este curajul, astfel încât soldatul să lupte într-o manieră adecvată alături de comandantul care deţine asemenea calităţi', a continuat şeful executivului de la Bagdad. 

Haider al-Abadi, care conduce un guvern dominat de şiiţi, nu a furnizat detalii suplimentare, iar responsabili ai biroului său nu au putut fi contactaţi până la ora difuzării ştirii pentru eventuale completări. Militanţi ai Statului Islamic au preluat controlul asupra unor porţiuni importante din Irak în ultimele luni, întâmpinând o rezistenţă redusă din partea armatei antrenate de americani. Islamiştii sunniţi deţin de asemenea teritorii în Siria. 

Pe de altă parte, cel mai influent cleric şiit irakian, marele ayatollah Ali al-Sistani, a afirmat vineri că corupţia din rândul forţelor armate a facilitat capturarea de către Statul Islamic a unor regiuni din Irak, în critici ce au avut darul de a spori presiunea în favoarea realizării de reforme. Sistani a devenit din ce în ce mai critic la adresa liderilor irakieni de când progresele Statului Islamic au aruncat ţara în criză. 

Performanţele armatei, care se bucură de un sprijin de 25 de miliarde de dolari constând în antrenament şi finanţare americane, sunt cruciale pentru atingerea stabilităţii pe termen lung a ţării, notează Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.