Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eforturi pentru extragerea românilor din Sudanul măcinat de război: MAE anunță că 9 cetățeni au reușit treacă în Egipt

sudan

Alți nouă cetățeni români și un cetățean sudanez, membru de familie, au părăsit Sudanul și au intrat pe teritoriul egiptean, a anunțat vineri Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE anunță că va acorda sprijinul necesar pentru repatrierea ulterioară în România, prin eliberarea documentelor de călătorie, asigurarea transportului până la Cairo și, ulterior, pe cale aeriană, până la București.

De asemenea, cei doi cetățeni români, mamă și copil, care au părăsit teritoriul Sudanului miercuri cu un zbor special de evacuare organizat de autoritățile suedeze până în Djibouti, au ajuns vineri în România. MAE și Consulatul General al României la Paris au acordat sprijinul necesar pentru repatrierea în România, prin asigurarea transportului din Djibouti spre țară și îndeplinirea tuturor formalităților de tranzit.

Totodată, cu sprijinul Ambasadei României la Riad și al Ambasadei Arabiei Saudite în Sudan, un alt cetățean român a părăsit teritoriul sudanez cu destinația Arabia Saudită.

Alți români aflați încă în Sudan

Ambasadele României la Addis Abeba și Cairo au în atenție situația altor nouă cetățeni români şi doi membri de familie (un cetățean sudanez și un cetățean egiptean), aflați în Sudan, pe care îi sprijină să părăsească pe cale rutieră teritoriul Sudanului și să intre în Republica Arabă Egipt. Persoanele în cauză intenționează să rămână pe teritoriul egiptean și nu au solicitat sprijin consular pentru deplasarea în România.

La acest moment, potrivit datelor deținute de Ambasada României la Addis Abeba, în Sudan se mai află 7 cetățeni români și 3 membri de familie (cetățeni sudanezi), care au solicitat sprijin în vederea evacuării.

MAE reamintește că, având în vedere deteriorarea situației de securitate, începând cu data 17 aprilie 2023 a fost ridicată alerta de călătorie pentru Sudan la nivelul 8 din 9 și recomandă tuturor cetățenilor români care se mai află pe teritoriul Sudanului să părăsească imediat această țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.