Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eforturile Germaniei de a atrage lucrători calificaţi din străinătate nu ţin pasul cu nevoia de forţă de muncă

germania economie

Eforturile Germaniei de a atrage lucrători calificaţi din străinătate nu ţin pasul cu cererea de forţă de muncă a economiei germane, relevă date publicate joi de agenţia federală de ocupare a forţei de muncă, relatează agenţia DPA.

Serviciile de plasament ale acestei agenţii au ajutat anul trecut circa 3.200 de lucrători străini calificaţi să obţină un loc de muncă în Germania, cu 700 mai mulţi faţă de 2020.

Acest număr este însă mult sub nevoia de forţă de muncă a economiei germane. Potrivit directorului respectivei agenţii, Detlef Scheele, Germania are nevoie anual de cel puţin 400.000 de noi lucrători imigranţi, proveniţi atât din UE cât şi din state terţe, potrivit Agerpres.ro.

Când legea asupra imigraţiei lucrătorilor calificaţi a intrat în vigoare în anul 2020, autorităţile germane sperau că de atunci înainte cel puţin 10.000 de imigranţi vor veni anual din afara UE în Germania pentru a lucra în această ţară. Însă pandemia COVID-19 şi restricţiile antiepidemice, precum şi schimbările pe piaţa muncii din statele de origine, nu au permis realizarea acestei prognoze.

Agenţia federală germană de ocupare a forţei de muncă a încheiat acorduri de cooperare cu ţări precum Indonezia, Mexic sau Columbia, pentru a promova venirea în Germania a mai multor lucrători calificaţi din aceste ţări, în urma apelurilor mediului de afaceri din Germania. Aceste acorduri încurajează angajarea în Germania a lucrătorilor specializaţi în diferite meserii, cum ar fi de exemplu asistenţii medicali, bucătarii sau îngrijitorii de spaţii verzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.