Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ANAF, discuții cu premierul Grindeanu. Câți bani a încasat Fiscul în aprilie

antena3.ro
anaf

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat la nivelul lunii aprilie 1,17 miliarde de lei mai mult, față de anul 2016, în creștere cu 107%, în timp ce pe primele patru luni creșterea a fost de 102,7%, a declarat, miercuri, președintele ANAF, Bogdan Stan, la finalul întâlnirii cu premierul Sorin Grindeanu, informează Agerpres.

"O altă temă a discuției cu premierul a fost încasările la bugetul de stat. Pot să vă spun că la nivelul lunii aprilie am colectat, față de anul 2016, 1,170 de miliarde de lei mai mult, însemnând o creștere de 107%, iar la nivel cumulat, pe cele 4 luni, avem o creștere de 102,7%. ANAF a colectat 68,64 de miliarde de lei. În ceea ce privește TVA-ul de rambursat, pentru că am vazut că apar tot felul de declarații în presă, vreau să precizez că pe primele 4 luni, ANAF a rambursat un TVA de 3,9 miliarde de lei, față de un TVA rambursat în anul 2016, de 5,1 miliarde de lei", a spus Bogdan Stan.

Bucureștiul, PROMOVAT superb de CNN: '9 motive pentru a vizita capitala României'

Președintele ANAF a precizat că unul dintre motivele diferenței de 1,2 miliarde de lei este legat de solicitările scăzute ale contribuabililor pentru rambursarea de TVA.

Scandalul SIPA explodează: Andronic și Dănileț, CONFRUNTARE DURĂ după anunțul lui Tudorel

"Această diferență de 1,2 miliarde de lei vine din solicitările mai scăzute ale contribuabililor pentru rambursarea de TVA, din cota redusă de TVA, știți foarte bine, decembrie 2015, față de decembrie 2016, a fost 24% și 20%, ulterior, începând cu anul 2017, 19%. Un alt motiv este funcționarea grupurilor fiscale, care au început anul acesta să funcționeze. Avem 114 grupuri fiscale și practic acel TVA deductibil de care ar beneficia și care ar fi putut să îl solicite la rambursare, este compensat cu TVA-ul de colectat", a precizat președintele ANAF, Bogdan Stan.

Potrivit datelor ANAF publicate la începutul lunii mai, Fiscul a colectat 68,45 miliarde lei, în primele patru luni din acest an, în creștere cu 2,71% comparativ cu perioada similară din 2016.

'În primele 4 luni ale anului curent, ANAF a colectat 68,45 miliarde lei, ceea ce înseamnă un plus de 1,81 miliarde lei față de încasările din perioada similară a anului 2016 (66,64 miliarde lei), respectiv o creștere de 2,7% a volumului veniturilor bugetare colectate', se arată în document.

Potrivit acestuia, în luna aprilie, ANAF a colectat venituri bugetare în sumă totală de 18,03 miliarde lei, cu 1,18 miliarde lei, respectiv cu 7% mai mult decât în luna aprilie 2016 (16,85 miliarde lei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.