Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ANPC, pe urmele celor care vând țigări minorilor. A cumpărat camere spion pentru a-i prinde

tigari, minori, campanie

Horia Constantinescu avertizează comercianții care vând alcool sau țigări minorilor că riscă amenzi usturătoare. Îi sfătuiește să nu se mai bazeze pe faptul că „fac un ban în plus” prin comiterea acestei infracțiuni.

„Am achiziționat pe banii mei, nu pe banii instituției, pentru că îmi doresc să putem trimite copiii să cumpere țigări și să arătăm că sunt vândute țigări și este vândut alcool minorilor.

Și lucrurile acestea ar trebui să-i cutremure pe operatorii economici lipsiți de moralitate. Ei când se duc acasă și își ceartă copilul dacă ar fuma și copiii altora le vindem țigări că trebuie să facem un ban în plus.

Ceea ce nu îi dai tu copilului tău nu îi da nici copilului altuia. Și atunci nu țigări, nu alcool, nu alte lucruri.

Ce justifică această achiziție pe care am făcut-o pentru că noi nu putem fi în spatele copilului care cumpără țigări filmând cu telefonul că se prinde operatorul economic și atunci o să rugăm copilul să poarte un astfel de echipament. Așa că fiți atenți! Copiii pot avea lucruri trăsnite asupra lor, nu doar să spună”, a declarat șeful ANPC, la România Tv.

Ce sancțiune pot primi

Cei care sunt prinși în fapt riscă o amendă uriașă, după cum arată un proiect de lege pus în Senat și care urmează să fie promulgat și aplicat.

Astfel, comercianții care vând alcool și țigări minorilor pot primi o amendă de 10.000 de lei, după ce a crescut de la 500 de lei, cât prevede proiectul din prezent.

Inițiatorii au tras un semnal de alarmă și evidențiază pericolele cauzate de consumul de alcool și țigări de la o vârstă fragedă, iar amenda mai mare speră că va descuraja comercianții să mai recurgă la încălcarea regulilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.