Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful armatei americane e de părere că nimic nu e decis în războiul din Ucraina: Războiul are multe, multe întorsături

Pentagon
general Mark Milley

Generalul Mark Milley, șeful Statului Major General al armatei americane, a declarat că, în ciuda faptului că forțele ruse depășesc numeric forțele ucrainene din regiunea Donbas, consolidarea de către Rusia a controlului în estul Ucrainei „nu este pecetluită”, relatează CNN.

„Nu există inevitabilități în război. Războiul are multe, multe întorsături. Deci nu aș spune că este o inevitabilitate”, a spus Milley, înainte de a recunoaște că „cifrele îi favorizează în mod clar pe ruși”.

Milley a spus că orașul ucrainean Severodonețk „este probabil ocupat aproximativ trei sferturi de forțele ruse”, dar „ucrainenii se luptă cu ei stradă cu stradă, casă cu casă”.

El a caracterizat, de asemenea, faza actuală a războiului drept o „bătălie foarte grea de uzură, aproape asemănătoare Primului Război Mondial”, menționând că progresul Rusiei în regiune a fost „foarte lent, un pas foarte greu”.

„Rușii s-au confruntat cu multe probleme. Au probleme de comandă și control, probleme de logistică. Au probleme de moral, probleme de conducere și o mare varietate de alte probleme”, a spus Milley. „Și rușii au suferit un număr imens de victime”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.