Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Șeful armatei ucrainene a descins pe front! 'Situația este dificilă în multe direcții' – ordinul dat de Sîrski

podul.ro
Oleksandr Sirski

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sirski, și ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, au vizitat posturile de comandă ale armatei din prima linie a frontului, relatează Rador Radio România.

"I-am ascultat pe comandanții grupărilor de trupe cu privire la situația din zonele de responsabilitate. Situația este dificilă în multe direcții și necesită un control constant. Inamicul efectuează atacuri regulate asupra pozițiilor trupelor noastre" - a scris Sirski pe Telegram, într-un mesaj postat duminică dimineaţă.

Potrivit comandantului-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, situația a fost atent analizată împreuncă cu ceilalţi comandanţi și s-au discutat următoarele acţiuni, în special, în ceea ce privește potențialul de apărare manevrabilă și pozițională, precum și consolidarea anumitor zone.

Sirski a mai subliniat importanța unei coordonări și interacțiuni adecvate între toate forțele de apărare, pentru a salva viaţa militarilor. "Am discutat cu comandanții brigăzilor și batalioanelor despre starea lucrurilor din teren. Am analizat probleme care nu sunt de natură sistemică. Am luat imediat decizia de a îmbunătăți capacitatea de luptă, stabilitatea și managementul. În pofida situației dificile, soldații își mențin cu mult curaj liniile și pozițiile. Inamicul suferă pierderi ireparabile" - a adăugat comandantul-șef al Forțelor Armate ucrainene.

 

Ultimele atacuri: armata ucraineană a doborât 16 din 18 drone ruseşti

Forţele Aeriene ale Ucrainei raportează că, în noaptea de 24 spre 25 februarie, forțele armate rusești au atacat teritoriul ucrainean folosind 18 drone de tip Shahed. Forțele de apărare ucrainene au distrus 16 dintre dronele lansate de ruşi. "Ca urmare a luptei antiaeriene, grupuri mobile de foc ale Forțelor de Apărare, unități de rachete antiaeriene și avioane ale Forțelor Aeriene au distrus 16 drone Shahed în spaţiul aerian al regiunilor Poltava, Kiev, Hmelniţki, Mikolaiv, Kirovohrad, Dnipropetrovsk, Zaporijjia și Herson" - au precizat Forțele Aeriene ale Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.