Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Cancelariei premierului ADMITE: 'OUG pentru veniturile minerilor nu mai poate fi amânată'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ionel Danca

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a declarat, miercuri, că printre prioritățile Guvernului se află o ordonanță de urgență pentru completarea veniturilor persoanelor disponibilizate in urma închiderii minelor din Valea Jiului, act discutat deja în primă lectură în ședința Executivului, potrivit Mediafax.ro.

„Avem două acte normative, care au fost discutate în ședința de Guvern. În primul rând, o Ordonanță de Urgență, în primă lectură, care vizează situația minerilor blocați în minele de la Uricani și Paroșeni. Este un act normativ solicitat de minerii care urmează să fie disponibilizați de la Societatea Națională a Închiderii Minelor, Valea Jiului și Complexul Energetic Hunedoara și a cărui amînare nu mai poate fi acceptată. Prin urmare, prin acest act normativ, se reglementează situația veniturilor complementare pentru persoanele care urmează să fie diponivilizate, și în această privință, potrivit programului de disponibilizări, urmează să fie acordate venituri complementare pentru un nr de persoane, în 2020, 350 de persoane, 362 de persoane în 2021 și o programare a lor până în 2023”, a spus Ionel Dancă, Șeful Cancelariei premierului, la sfârșitul ședinței de Guvern.

Citește și: OUG adoptate de Ludovic Orban în prima ședință de Guvern

Ionel Dancă a spus că pentru această modificare impactul bugetar pentru anul următor va fi de 15 milioane de lei.

„Impactul bugetar pentru anul următor e de aproximativ 15 milioane de lei și va fi prevăzut în proiectul de buget pentru anul următor. Este o situație gravă în care se află minerii, care a fost amânată, ignorată, prin insistența fostului guvern de a prelungi starea de interimat, în unele situații, care a dus la această situație dramatică pentru minerii și familiile lor, pe care Guvernul Orban a tratat-o în prima ședință de Guvern, după cum a promis și a identificat soluțiile care acum sunt pe circuitul de avizare, după parcurgerea OUG în prima lectură”, a completat Dancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.