Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CCR, primele precizări: De ce a amânat decizia privind creşterile salariale

Inquam Photos / Octav Ganea
Valer Dorneanu Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat joi că principalul motiv privind amânarea unei decizii în cazul legii care modifică ordonanţa referitoare la salarizarea bugetarilor ţine de supraaglomerarea Curţii, dar şi de faptul că aceasta trebuia analizată de judecători cu atenţie pentru ''a nu cădea în capcana unor aprecieri legate de evenimentele electorale''.

Mugur Ciuvică, reacție DURĂ după decizia CNATDCU: Un verdict penibil


"Eu vă rog să vă gândiţi la data la care au fost adoptate aceste legi, chiar în preajma campaniei electorale, ori noi fiind sesizaţi cu întârziere dintr-un punct de vedere a trebuit să respectăm toate procedurile, toate termenele şi să analizăm cu foarte mare atenţie tocmai pentru a nu cădea şi noi în capcana unor aprecieri legate de evenimentele electorale. Am vrut să se evite că dorinţa noastră este de a sprijini o parte sau alta. Elementul esenţial nu a fost această judecată politică, ci realmente că legile fiind adoptate chiar în preajma sesizării noastre şi noi având multe dosare şi ambiţia de a elimina dosare vechi am fost supraaglomeraţi şi acesta este motivul principal", a spus Dorneanu, la Parlament, întrebat cu privire la amânarea discuţiilor în cazul ordonanţei care modifică salarizarea bugetarilor, transmite agerpres.ro.

Vladimir Putin, lovitură de MILIARDE de euro


El a explicat motivul pentru care CCR amână deciziile. 

"Ori de câte ori nu putem să ne punem de acord asupra unor dosare, ori de câte ori se iveşte un element care nu a fost suficient de dezvoltat în concluzii, amânăm decât să greşim pentru a ne încadra într-un anumit termen de rezonabilitate", a afirmat Dorneanu. 

Curtea Constituţională a României a amânat miercuri pentru 14 decembrie discutarea celor două sesizări depuse de PNL şi de Guvern referitoare la legea care modifică ordonanţa privind salarizarea bugetarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.