Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CIA dezvăluie pe ce mizează Vladimir Putin pentru a măcina Ucraina: 'Cred că este de-a dreptul hotărât'

guim.co.uk
William Burns

Confruntat cu dificultăţi ale armatei sale în Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin ştie că nu poate pentru moment să câştige războiul, însă este convins că va avea victoria finală într-un război de uzură, refuzând astfel să ia în calcul orice altă opţiune, potrivit unei analize a directorului Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns, duminică, într-un interviu, informează AFP, conform AGERPRES.

"Putin, în opinia mea, se gândeşte astăzi că nu poate câştiga imediat, dar că nu îşi poate permite să piardă", a declarat directorul CIA pentru postul CBS.

"În acest moment, eu cred că Putin este de-a dreptul hotărât", însă "prea încrezător în capacitatea sa de a epuiza Ucraina", a declarat William Burns.

Şi, în loc să ia în calcul o ieşire din această situaţie, preşedintele rus "persistă şi semnează" în războiul său, potrivit lui Burns, fost ambasador american la Moscova.

Întrevederea pe care a avut-o, în noiembrie, în Turcia, cu omologul său rus Serghei Narîşkin a fost una "demoralizantă", a dezvăluit Burns.

Directorul CIA afirmă că a văzut "o formă de imprudenţă, de orgoliu nemăsurat" la directorul Serviciului Rus de Informaţii (SVR, serviciile de informaţii externe), cu care s-a întâlnit pentru a-l pune în gardă împotriva oricărei recurgeri la arma nucleară, nu pentru negocieri, al căror punct de plecare "va fi decis de ucraineni".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.