Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CIA dă cărțile pe față: 'Decuplarea SUA de China ar fi o prostie'

guim.co.uk
William Burns

Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA) din Statele Unite, William Burns, a declarat sâmbătă că decuplarea SUA de China ar fi o prostie, având în vedere interdependența economică profundă. SUA, în schimb, ar trebui să încerce să își diversifice lanțurile de aprovizionare, a mai spus directorul CIA, scrie Rador.

"China este singura țară care are atât intenția de a remodela ordinea internațională, cât și, din ce în ce mai mult, ordinea economică, diplomatică, militară și tehnologică", a declarat William Burns în cadrul unei prelegeri susținute în Oxfordshire, în Anglia.

"În lumea de astăzi, nicio țară nu dorește să fie la mila unui 'cartel al unuia singur' pentru minerale critice și tehnologii. Răspunsul la această problemă nu este de a decupla SUA de o economie precum cea a Chinei, ceea ce ar fi o prostie, ci de a diminua în mod sensibil riscurile și de a diversifica, asigurând lanțuri de aprovizionare reziliente, protejându-ne avantajul tehnologic și investind în capacitatea industrială", a subliniat William Burns.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.