Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CIA dezvăluie numărul militarilor ruși morți în războiul din Ucraina: 'Și ucrainenii au avut de suferit, probabil un pic mai puțin'

www.gettyimages.com
william burns

Aproximativ 15.000 de membri ai forţelor armate ruse şi-au pierdut viaţa de la începutul invadării Ucrainei, potrivit estimărilor directorului Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns, relatează joi dpa, scrie AGERPRES.

De asemenea, în jur de 45.000 de militari ruşi au fost răniţi în războiul început în 24 februarie acest an.

''Şi ucrainenii au avut de suferit (pierderi în rândul militarilor), probabil un pic mai puţin (ca ruşii)", a spus Burns la o conferinţă desfăşurată la Aspen (statul Colorado).

Potrivit şefului CIA, concentrarea de forţe ruse în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, sugerează că, cel puţin pentru moment, armata rusă a învăţat din eşecurile înregistrate la începutul conflictului.

La începutul războiului, Rusia a încercat să cucerească Kievul, capitala Ucrainei, dar fără succes.

William Burns a explicat că trupele ruse s-au repliat apoi într-o poziţie oarecum mai confortabilă pentru ele, folosindu-şi avantajul şi armele cu rază lungă de acţiune pentru a distruge ţinte ucrainene.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova afirmă că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.