Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CIO recunoaște - Este foarte greu ca JO 2020 să se desfăşoare la datele prevăzute

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Directorul general adjunct al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), spaniolul Pere Miro, a recunoscut luni că "în mod sincer" va fi "foarte greu" ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să se desfăşoare la datele prevăzute, 24 iulie şi 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează EFE potrivit Agerpres.

La postul de radio RAC1, Miro a dezvăluit că în recentele discuţii dintre CIO, guvernul japonez şi partenerii instanţei olimpice "nu s-a vorbit niciodată" de o anulare a Jocurilor.

"Este ceva la care nici măcar nu ne-am gândit. Jocurile trebuie să aibă loc, însă atunci când lumea este pregătită", a declarat Miro. El a adăugat că "sunt studiate toate posibilităţile" pentru a asigura disputarea competiţiei.

Spaniolul a afirmat că oficialii sunt "reuniţi permanent" şi că a fost înfiinţată "o celulă de monitorizare a crizei" în condiţiile "unei probleme globale, nu doar a sportului".

"Suntem în contact cu toţi membrii mişcării olimpice", a subliniat Miro. Între diferitele alternative care trebuie studiate se află calendarul competiţional, a spus Miro, potrivit căruia se ţine cont de opinia autorităţilor sanitare şi a celor japoneze.

În această privinţă, CIO a menţionat că s-a îmbunătăţit situaţia în Japonia, în timp ce a crescut numărul îmbolnăvirilor în Europa, America şi A?frica.

Potrivit lui Miro, CIO " nu va pune în pericol" sănătatea nimănui. El a insistat că "deocamdată, nu a fost pusă pe masă posibilitatea suspendării Jocurilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.