Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Colegiului Medicilor, reacție după moartea lui Cornel Petreanu: 'În faţa tragediei, un moment de reflecţie şi respect este mai valoros decât orice'

Daniel Coriu

Preşedintele Colegiului Medicilor Daniel Coriu afirmă, referindu-se la cazul medicului Cornel Petreanu, care era cercetat în dosarul şpăgilor de la Institutul Marius Nasta şi care a decedat duminică în urma unui accident de maşină, că, în timp ce este firesc să avem sentimente şi opinii puternice, este esenţial să ne amintim că, în faţa tragediei, un moment de reflecţie şi respect este mai valoros decât orice concluzie pripită sau judecată superficială.

”Sunt profund marcat de dispariţia colegului nostru, dr. Cornel Petreanu. Este greu să exprim în cuvinte ceea ce simt în faţa acestei pierderi. Este o tragedie şi primul meu gând merge către familia îndurerată. Înţelegând complexitatea sentimentelor şi opiniilor, vă îndemn să privim fiecare situaţie dintr-o perspectivă echilibrată, fără să amestecăm aspecte diferite ale vieţii unui om şi să generalizăm. Unele opinii sunt exprimate cu pasiune, altele, cu reţinere. Şi, în timp ce este firesc să avem sentimente şi opinii puternice, este esenţial să ne amintim că, în faţa tragediei, un moment de reflecţie şi respect este mai valoros decât orice concluzie pripită sau judecată superficială”, a scris Coriu pe Facebook.

El subliniază că aportul unui medic în societate nu se măsoară doar în tratamente sau diagnostice, ci şi în momentele de tacere, de empatie şi de înţelegere, aceasta fiind ”o contribuţie invizibilă, dar profundă, care se simte în inimile celor pe care îi ajută şi în existenta noastra, în ansamblu”.

El apelează la compasiune şi înţelegere, lansând invitaţia ca această situaţie să fie privită nu doar prin lentila emoţiilor, ci şi a reflecţiei.

”În aceste momente, vă rog să ne amintim de puterea empatiei şi a unităţii, să ne susţinem reciproc şi să căutăm adevărul cu echilibru şi respect. Închei cu speranţa că, împreună, putem traversa această perioadă de doliu, păstrând amintirea dr. Petreanu vie în spiritul respectului şi al demnităţii”, conchide Coriu.

Medicul Cornel Petreanu, de la Institutul ”Marius Nasta”, aflat printre cei vizaţi de cercetările făcute de procurori pentru luare de mită, a murit, duminică, după ce a intrat cu autoturismul în structura pasajului căii ferate de pe marginea DN 1, la Otopeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.