Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Comisiei de Apărare a PNL avertizează: Poliția trebuie ajutată cu posturi și fonduri să stopeze cazurile de violență domestică

www.mediafax.ro
polițiști

Ovidiu Raețchi, președintele Comisiei de Apărare a PNL, atrage atenția că modificarea legislației în privința ordinului de protecție și prevenirea violenței în familie riscă să nu aducă nicio îmbunătățire, dacă Poliția nu este ajutată, în mod real, cu posturi și fonduri.

Citeşte şi: Un jurnalist cunoscut face un anunţ NEAŞTEPTAT: Elena Udrea ar fi PĂRĂSIT România

“Eficientizarea legislatiei privind ordinul de protectie si prevenirea violentei in familie reprezinta un pas absolut decent, care a fost amanat, cu inexplicabila indolenta, de cativa ani. Numai o serie de crime si agresiuni grave, care au revoltat opinia publica, au impins acum Guvernul Vasilica Dancila sa ofere politistilor noi atributii si mijloace de interventie in domeniu. Avertizez insa Guvernul ca riscam sa avem doar solutii teoretice corecte - fara o blocare consistenta a actelor de violenta - daca:

a. Numarul de politisti va ramane crunt subdimensionat dupa valul de pensionari de vara trecuta, ceea ce determina o supraincarcare cronica cu sarcini a unui activ de Politie care, mai ales in provincie, este straveziu si are zeci de responsabilitati simultane. Avem nevoie, cu alte cuvinte, de oameni disponibili pentru interventie;

b. Va persista sfidarea politica a politistilor de cariera, manifestata prin scaderi de venituri, taieri de drepturi si favorizarea persistenta a unor structuri parelele (Jandarmeria, catre care s-a incercat preluarea de atributii de la SPP, procurori, Politie s.a. - desi ea este o arma foarte respectabila in granitele legale consacrate). Altfel, plecarile din Politie vor continua tocmai la nivelul celor mai seriosi si implicati profesionisti.

In concluzie: Politia trebuie ajutata concret, cu posturi si fonduri, sa stopeze cazurile de violenta domestica; limpezirea legislativa este doar un prim pas important in aceasta directie”, a scris Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.