Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Comisiei SRI intervine în scandalul Ordonanțelor: Iohannis și Guvernul Cioloș, responsabili

tutuianu-politicabroastei.ro

Preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul Cioloş sunt responsabili de faptul că oamenii care au săvârşit infracţiuni, unele grave, de abuz în serviciu, scapă de pedeapsă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu. 

''În mai multe instanţe, a început la Alba Iulia, a continuat la Craiova, se continuă la toate instanţele din România, se constată ce? Că infracţiunea de abuz în serviciu a fost dezincriminată şi că nu mai poate fi tras nimeni la răspundere penală. Noi am avertizat asupra acestui risc, din păcate preşedintele, Parchetul General, DNA, piaţa ne-au spus că noi nu ştim. Sunt doi mari responsabili de faptul că oamenii care au săvârşit infracţiuni, unele grave, de abuz în serviciu scapă de pedeapsă: Guvernul Cioloş care nu a pus de acord legislaţia penală cu deciziile Curţii Constituţionale, avea obligaţia să o facă în 45 de zile, şi, în al doilea rând, preşedintele Iohannis, care a condamnat public intenţia guvernului de a rezolva această problemă lăsată moştenire de Guvernul Cioloş'', a spus Ţuţuianu, potrivit agerpres.ro.

Șeful Comisiei de Control al SRI, săgeți la adresa lui Iohannis pe tema referendumului


Acesta a spus că deciziile Curţii Constituţionale arată că Guvernul Grindeanu nu a greşit când a emis OUG 13. 

În context, Ţuţuianu acuză pe preşedintele Iohannis, dar şi partidele de opoziţie că au contribuit la manipularea manifestanţilor. 

''Deciziile Curţii Constituţionale ne arată că Guvernul României a avut dreptate când a emis Ordonanţa 13. A retras-o din considerente de natură politică, am dorit să calmăm lucrurile în societatea românească. Putem însă constata că există o manipulare majoră, la care au contribuit din plin preşedintele României şi partidele politice din opoziţie, în special USR, care a fost promotorul principal al manifestaţiilor. Am adoptat Ordonanţa 14 din acelaşi motiv şi vom muta dezbaterea pe subiectele care ţin de Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în Parlament, cu participarea unor experţi de la Comisia Europeană, de la Comisia de la Veneţia, din structurile care se ocupă de aplicarea legii: Parchet General, DNA, CSM, uniunile judecătorilor şi magistraţilor în general, dar vom invita şi pe alţii, de exemplu avocaţii, care au şi ei un rol în aplicarea legii'', a afirmat senatorul Adrian Ţuţuianu. 

El a subliniat că multe articole din codurile penale sunt declarate neconstituţionale. 

''Ieri am putut să constatăm cu toţii că încă vreo patru articole din Codul Penal au fost declarate neconstituţionale. În acest context, declaraţiile domnului Predoiu legate de subiectul Cod Penal şi Cod de Procedură Penală sunt aberante. Domnul Predoiu a fost ministru şi împreună cu alţii care au contribuit la redactarea acestor coduri a încasat bani mulţi, dacă îmi aduc aminte bine cifra cred că e peste un milion de euro. Sunt 40 de articole declarate neconstituţionale, cei care sunt oameni ai dreptului spun că peste 100 ar fi neconstituţionale. Practic, codul penal românesc este pus, la momentul acesta, sub semnul întrebării de deciziile Curţii Constituţionale'', a mai precizat Adrian Ţuţuianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.