Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful comitetului militar al NATO îl pune la punct pe Donald Trump

Donald Trump telefon

Utilitatea NATO este 'incontestabilă' în faţa noilor ameninţări, a declarat miercuri generalul Petr Pavel, care conduce cea mai înaltă instanţă militară a Alianţei Nord-Atlantice, ca răspuns la criticile preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, care a afirmat că NATO este o organizaţie 'învechită', relatează AFP.

'Sunt ferm convins că NATO este în prezent la fel de utilă cum era înainte (...), organizaţia se adaptează la noua situaţie', a declarat şeful comitetului militar al NATO în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, scrie agerpres.ro.

Citește și: Michelle Obama a ajuns la mâna unei românce: Cine e și ce i-a dat

'Putem discuta în mod evident amploarea, profunzimea şi ritmul de adaptare' la noile ameninţări asupra securităţii aliaţilor, 'însă cred că utilitatea NATO nu poate fi contestată', a insistat generalul.

Generalul Petr Pavel a făcut aceste declaraţii după o reuniune a comitetului militar al NATO, din care fac parte şefii Statelor-Majore ale celor 28 de ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Citește și: Kim Kardashian, mărturie la poliție: Eram în halat, DEZBRĂCATĂ pe dedesubt și m-au împins pe pat

Şefii Statelor-Majore, a subliniat el, au convenit asupra 'importanţei' reluării dialogului militar cu Rusia, în contextul tensiunilor puternice între Moscova şi Occident privind conflictul ucrainean.

'Oferta noastră este pe masă, aşteptăm acum un răspuns din partea Moscovei', a spus generalul Pavel, referindu-se la o nouă încercare din 2015 de a relua discuţiile cu generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului-Major al forţelor armate ruse.

Citește și: Diego Maradona a ajuns, în calitate de actor, la Napoli / VIDEO

Pentru a transmite Moscovei mesajul NATO privind această nouă ofertă de dialog, 'i-am contactat pe omologii mei ruşi aici, la Bruxelles, de cel puţin cinci ori, ultima dată săptămâna trecută', a spus şeful celei mai înalte instanţe militare a Alianţei.

Este vorba în primul rând să se pună bazele unui dialog, să se 'creeze un minim de încredere', a declarat generalul, considerând esenţial să se poată aborda chestiuni precum 'reducerea riscurilor' şi 'transparenţa', inclusiv cu privire la exerciţiile militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.