Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Consiliului Concurenței a anunțat când vor scădea prețurile RCA după plafonare: Câștigăm un respiro

Mediafax
Bogdan Chirițoiu

Șeful Consiliului Concurenței spune că o plafonare a prețului RCA este de bun augur. „Mi se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a prețurilor” polițelor de asigurare RCA, spune luni, în Parlament, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu: „În șase luni lumea se mai liniștește, câștigăm un respiro”.

Chirițoiu spune că falimentul Euroins e un șoc

„E un șoc puternic în piață (Falimentul Euroins - n.r.). Sunt milioane de clienți ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe polița, trebuie să meargă la altă companie. Evident că această schimbare poiate să creeze perturbări în piață. Și atunci, într-o astfel de situație mi se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a prețurilor. La ce nivel, care e mecanismul, că mergem pe prețul din martie 2022... astea sunt lucruri la care nu suntem noi în măsură să ne pronunțăm. Noi ne-am pronunțat pe oportunitatea plafornării, limitată. Exact prețul și modul în care se plafonează o să fie stabilit de ASF. Sunt convins că Guvernul o să aprobe”, spune Bogdan Chirițoiu.

El afirmă că va fi introdusă plafonarea prețurilor polițelor RCA pentru a nu exista o creștere a prețurilor, „să nu avem o panică”.

„În șase luni lumea se mai liniștește, câștigăm un respiro. Doi - avem șansa să facem o serie de modificări la lege ca să ne asigurăm că funcționează bine mecanismul de asigurări RCA, că nu e inflaționist”, încheie Chirițoiu.

Proiectul de Hotărâre de Guvern care vizează plafonarea prețurilor la RCA a fost retras de pe masa Guvernului de Autoritatea de Supraveghere Financiară, a anunțat vineri, la începutul ședinței Executivului, premierul Nicolae Ciucă.

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) și Patronatul Industriei Asigurătorilor din România (PIAR) au transmis joi că luat notă de proiectul de Hotărâre de Guvern care instituie o plafonare pe termen de 6 luni a tarifelor de primă la asigurările RCA, precizând că nu pot fi de acord cu proiectul „care încalcă în mod evident legislația europeană, este lipsit de fundament economic și ambiguu pe anumite aspecte, riscând să destabilizeze și mai mult piața de asigurări RCA”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.