Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Consiliului de Securitate al Rusiei acuză Ucraina de 'demersuri criminale', însă susține că nu se dorește schimbarea regimului de la Kiev

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat că Federația Rusă nu își propune să răstoarne regimul de la Kiev în timpul „operațiunii speciale” în Ucraina.

„Scopul operațiunii noastre speciale din Ucraina nu este schimbarea regimului de la Kiev, așa cum încearcă să o prezinte în Occident, ci protecția oamenilor împotriva genocidului, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, a spus Patrușev la o întâlnire cu omologul său algerian, potrivit agenției Reuters, care citează Interfax.

Potrivit acestuia, operațiunea militară specială în derulare „a devenit doar un răspuns la demersurile criminale ale Kievului în legătură cu aceste republici (Donbass), o măsură oportună și preventivă”. „Au fost găsite documente cu dovezi că Kievul pregătea un atac la scară largă și intenționa să distrugă RPD și LPR”, a spus Patrușev.

El a subliniat că trupele ruse nu lovesc în orașe și obiecte civile. „În cadrul operațiunii speciale se efectuează lovituri, inclusiv cu arme de înaltă precizie, la principalele unități militare, aerodromuri, locuri de depozitare a armelor și acumulare de echipamente militare ale armatei ucrainene”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate. al Federației Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.