DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Șeful Curții de Conturi vrea sistem informatic avansat pentru audit

curteadeconturi.ro
curtea de conturi

Implementarea unui sistem informatic avansat în instituţiile de audit este necesară pentru a creşte acurateţea datelor verificate în misiunile de audit şi calitatea rapoartelor transmise către Parlament şi societatea civilă, este de părere preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Curţii de Conturi, remis vineri AGERPRES, preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, alături de o delegaţie a instituţiei, a efectuat, în perioada 21 - 23 octombrie, o vizită oficială la Bratislava, la invitaţia omologului său, Karol Mitrik, preşedintele Biroului Suprem de Audit al Republicii Slovace.

În vederea continuării dezvoltării relaţiilor bilaterale de cooperare instituţională, cei doi înalţi oficiali au abordat în timpul discuţiilor avute teme de interes comun privind organizarea şi desfăşurarea activităţii Instituţiilor Supreme de Audit din România şi Slovacia, evaluarea obiectivelor specifice de audit, precum şi analiza riscurilor identificate în elaborarea programului anual de activitate.

În acest context, unul dintre principalele subiecte a vizat necesitatea modernizării SAI-urilor în auditul public extern din perspectiva implementării progreselor din domeniul IT&C, prin racordarea activităţii de audit la tehnici şi instrumente specifice, în scopul dezvoltării de noi aptitudini pentru auditori prin programe de formare şi activitate autodidactică.

"Într-o societate aflată într-un proces continuu de modernizare, se impune alinierea instituţiilor noastre cu progresele din domeniul digitalizării. Un sistem informatic performant poate asigura operativitatea şi trasabilitatea desfăşurării activităţii Instituţiilor Supreme de Audit într-o abordare obiectivă, asigurând astfel acurateţea datelor verificate în misiunile de audit şi creşterea calităţii rapoartelor transmise către Parlament şi societatea civilă. În acest sens, implementarea unui sistem informatic avansat este o condiţie esenţială pentru asigurarea premiselor în vederea eficientizării activităţii de audit", a afirmat preşedintele Curţii de Conturi a României.

De asemenea, un punct important al discuţiilor a vizat întărirea şi creşterea rolului de îndrumare al Instituţiilor Supreme de Audit în beneficiul societăţii, precum şi promovarea unei comunicări eficiente cu opinia publică prin elaborarea rapoartelor de audit într-un limbaj facil, accesibil cetăţeanului ca beneficiar final.

"Suntem în plin proces de definitivare a strategiei de dezvoltare instituţională pentru perioada 2020 - 2024 şi ne propunem să fim un partener real pentru Guvern şi Parlament, să creştem calitatea rapoartelor noastre şi să introducem mai multe activităţi în domeniul auditului de performanţă. Vrem să fim un SAI modern şi deschis pentru societate", a spus, la rândul său, Karol Mitrik, preşedintele Biroului Suprem de Audit al Republicii Slovace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.