Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful diplomației britanice anunță reorientarea comerțului britanic: 'Pentru noi a sosit momentul de a fi din nou cu adevărat un actor mondial'

boris johnson

Şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson a insistat luni asupra necesităţii ca Marea Britanie să părăsească 'total' uniunea vamală europeană după Brexit, pentru a redeveni o putere comercială la nivel mondial, transmite AFP, informează Agerpres.

''Pentru noi a sosit momentul nu de a fi mai puţin europeni - putem încheia un mare acord de comerţ liber cu Uniunea Europeană în beneficiul ambelor părţi -, ci de a fi din nou cu adevărat un actor mondial'', a declarat Johnson pentru cotidianul The Telegraph.

El a estimat că este momentul pentru a încheia acorduri cu 'ţări dinamice'' din America Latină, precum Chile, Peru sau Argentina.

Vezi și: Marine Le Pen șochează: Președintele Front National acuză UE de lovitură de stat în Italia

''Dar partenerii noştri latino-americani sunt categorici: pentru ca acest lucru să funcţioneze, noi trebuie să ieşim total din uniunea vamală a UE'', a adăugat Boris Johnson.

Marea Britanie va părăsi UE în martie 2019, rămânând totuşi în uniunea vamală pentru o perioadă de tranziţie până la finalul lui 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.