Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful diplomației europene atrage atenția asupra deciziei luată de Belarus: 'Este foarte îngrijorătoare'

atlanticcouncil.org
Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe

Referendumul pentru adoptarea unei noi constituţii prin care Belarusul renunţă la statutul său non-nuclear a reprezentat o mişcare „extrem de îngrijorătoare”, orchestrată de liderul puternic al ţării, Aleksandr Lukaşenko, a susţinut, luni, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell.

Referendumul pentru modificarea constituţiei, pentru care 65% dintre cetăţeni au votat favorabil, conform datelor oficiale, ar putea aduce arme nucleare pe teritoriul ţării pentru prima dată de când Belarus a renunţat la ele după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991.
Mai mult decât atât, referendumul a fost organizat după ce Lukaşenko a permis trupelor ruse să treacă graniţa cu Ucraina pe teritoriul statului său. Iniţial, liderul autoritar bielorus a jucat un rol de intermediar în conflictul celor două state vecine.
„Referendumul de modificare a constituţiei organizat ieri în Belarus a fost orchestrat de Lukaşenko pentru a obţine instrumente suplimentare de consolidare a puterii sale. Excluderea articolului 18 privind statutul non-nuclear al Belarusului este foarte îngrijorătoare”, a scris Borrell într-o postare pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.