Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful DNA aruncă în aer adresa pe prescripție care a ajuns în presă: Nu a trecut pe la mine, nu e în acord cu părerea mea

Inquam Photos / Octav Ganea
marius voineag

Șeful DNA, Marius Voineag, spune că adresa emisă din cadrul instituției, prin care procurorilor li se cerea să solicite încheierea proceselor pentru care se poate aplica prescripția legală, înainte de emiterea unei decizii definitive a CJUE  nu e în acord cu viziunea instituției.

Şeful DNA a explicat  şi poziţia DNA vizavi de prescripţie, în aşteptarea deciziei CJUE şi după ce în presă a apărut o circulară emisă de Secţia Judiciar Penală a DNA, scrie Mediafax.

„A fost o circulară emisă la nivelul secţiei judiciar penale de către procurorul şef delegat la propunerea mea. Doamna procuror a considerat că pe parte de organizare este un trend pe care vrea să-l imprime. Nu asta a fost opinia conducerii DNA, a fost o exprimare nefericită a doamnei procuror. Adresa DNA n-a trecut nici pe la mine, nici pe la adjuncţii DNA. Adresa DNA nu este în concordanţă cu viziunea pe care o avem. De la început, în consens cu procurorii DNA, am decis că aşteptăm decizia din vară a CJUE. Discuţia pe care am avut-o a vizat exercitarea căilor extraordinare de atac. În căile extraordinare de atac avem o rată de 100% respingere, ne generează o risipă de resurse. Mi-am asumat să nu risipim resursele cu invocarea unor recursuri în casaţie care nu au suport. Trebuie să stăm focusaţi pe fond şi apeluri. Există o presiune şi din rândul procurorilor din urmărire penală în ce priveşte finalizarea dosarelor. Nu stăm foarte bine la cifre dar aşteptăm decizia CJUE. După hotărârea CJUE vom lua o decizie pe deplin înţeleasă. Greşeala şi-a însuşit-o doamna procuror, mi-a părut rău de situaţie. Uneori se pot face greşeli la nivel de management. Nu mai avem dosare de zeci de ani în DNA. Nu de puţine ori luăm cunoştinţă de fapte la câţiva ani după. Am avut un caz cu pretindere la nivel de 2012 şi cu obţinere a bunurilor în 2019. Mai sunt dosare pe pandemie şi câteva vor genera ceva impact. Avem un grafic al câtorva dosare dar nu m-aş hazarda să vorbesc de prejudicii de miliarde. Cifrele mari generează nişte aşteptări poate mai mari decât este cazul. Trebuie să fim transparenţi, dar să nu ne facem un PR gratuit.

Au fost etape din care toţi am învăţat. Sunt câteva dosare serioase pe pandemie. Sunt cel puţin 4. Trebuie să fim atenţi şi la zona de investigaţii din ju

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.