Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful DNA, băgat în ședință de ambasadorul Germaniei - Bologa a dat raportul pe tema MCV

Inquam Photos / Octav Ganea
crin bologa

Procurorul şef al DNA, Crin Nicu Bologa, a avut o întrevedere cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, în contextul deţinerii de către Germania a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cadrul întâlnirii care a avut loc marţi au fost abordate teme legate de mecanismele de combatere a corupţiei şi a fraudelor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, precum şi de respectare a statului de drept, la nivel naţional şi european.

Astfel au fost abordate, din perspectiva atribuţiilor DNA, aspecte privind progresele înregistrate de România în aducerea la îndeplinire a cerinţelor celei de a treia condiţionalităţi a Mecanismului de Cooperare şi Verificare, precum şi provocările rămase.

De asemenea, a fost abordată problematica pregătirilor, la nivelul agenţiilor de aplicare a legii şi a parchetelor din cele două ţări, pentru operaţionalizarea Parchetului European.

O temă centrală a discuţiilor a fost consolidarea cooperării judiciare internaţionale şi a schimbului de experienţă între DNA şi autorităţile judiciare competente din Germania, ocazie cu care şeful DNA, Crin Nicu Bologa, a subliniat excelenta cooperare bilaterală în materia asistenţei judiciare în investigarea cauzelor de mare corupţie între cele două ţări.

La finalul întâlnirii, cei doi oficiali au convenit asupra intensificării activităţilor de schimb de experienţă între procurorii Direcţiei şi experţii germani în domeniul investigării cauzelor de mare corupţie şi a fraudelor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

La întâlnire au mai participat Kai Hennig - adjunctul şefului misiunii diplomatice şi Anca Jurma - consilier al procurorului şef DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.