Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful DSU, Raed Arafat, merge în Sibiu și Alba Iulia și va decide dacă se impune carantina

gov.ro
Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, are planificate întâlniri cu specialiștii din Sibiu și Alba Iulia, unde s-ar putea decide carantinarea unor localități, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, anunță MEDIAFAX.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, într-o conferință de presă, dacă se va aproba cererea DSP Sibiu de carantină pentru municipiul Sibiu și alte localități din județul Sibiu.

„Avem o procedură. Există un sistem de evaluare a situației din punct de vedere al sănătății publice, care este pus la punct de Institutul Național pentru Sănătate Publică. Se face evaluarea din mai mulți parametri. Dacă Direcția de Sănătate Publică propune carantinarea, procedura este să fie avizată această procedură de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență iar decizia finală o ia comandantul acțiunii respectiv secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat”, a răspuns Orban.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

Acesta a precizat că a discutat acest aspect cu Raed Arafat, și șeful DSU planifică o deplasare în județele Alba și Sibiu.

„Va face o evaluare și o discuție cu specialiștii la fața locului urmând să iau o decizie în acest sens”, a mai spus Ludovic Orban.

Șeful DSU este așteptat, vineri, la CJSU Sibiu, pentru a decide asupra solicitării DSP de impunere a carantinei în municipiul Sibiu, în orașele Tălmaciu și Cisnădie, precum și în satul Șelimbăr.

Premierul a mai spus că în afară de Sibiu și Alba Iulia, au mai fost discuții de carantinare pentru Timișoara și Cluj-Napoca, dintre orașele mari, dar acolo s-au luat măsuri ferme și acum cazurile sunt în scădere.

„Evoluția pe baza evaluărilor poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu. De asemenea, există pe Alba Iulia. Au mai fost discuții la Timișoara, dar la Timișoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecție sanitară și vedem în viitorul apropiat dacă reușesc să oprească. Oricum, este o tendință, din câte am văzut de atenuare a creșterii. De asemenea, la Cluj, dar și Clujul am văzut că în ultima vreme a luat măsuri foarte hotărâte și deocamdată nu se întrunesc condițiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situația de a fi necesară carantina, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și: ‘A executat ordinul președintelui’ – Traian Băsescu, despre implicarea lui Florian Coldea în Irak, acolo unde fostul șef operativ SRI nu avea competență .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.