Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Ford România anunță că oamenii nu-și vor mai permite să cumpere mașini: 'Tehnologia va scumpi costul automobilelor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inqaum Klaus Iohannis masina

Maşina în proprietate individuală nu va mai face parte din realitatea viitorului, deoarece tehnologia încorporată în autovehicul va scumpi costul acestuia, astfel că oamenii vor fi nevoiţi să folosească automobilele în comun, a declarat, marţi, preşedintele Ford România, Ian Pearson, la Forumul Industriei Auto 2019.

"(În viitor - n. r.) nu va mai fi vorba despre proprietatea individuală a automobilului. Costul vehiculelor va creşte, din cauza volumului masiv de tehnologie încorporat în automobil, aşa că va trebui ca vehiculele să fie folosite pe un principiu comun. Majoritatea celor din această cameră deţine probabil o maşină, dar fiecare vehicul e utilizat un procent de timp foarte mic. Majoritatea timpului, maşina stă parcată, deci pe viitor va trebui să găsim moduri mult mai inteligente de a utiliza automobilul, iar acest lucru se va întâmpla pe principiul utilizării comune, şi nu pe principiul proprietăţii individuale. Deci, trebuie să ne schimbăm percepţia asupra a ceea ce înseamnă o companie de mobilitate", a transmis Ian Pearson liderilor companiilor din industria auto din România.

Citește și: Rareș Bogdan pulverizează PSD: De asta a atacat la baionetă independența Justiției

Acesta a atras atenţia că oraşele încep să devină clienţi direcţi ai companiilor producătoare de automobile, în detrimentul clienţilor individuali, informează agerpres.ro.

"În prezent, clienţii noştri nu mai vor să fie trataţi drept simpli clienţi, ci sunt clienţi cu capacitate de alegere, care sunt foarte precişi în ceea ce doresc şi, mai important decât atât, clienţii noştri nu sunt numai clienţi persoane individuale, ci sunt şi oraşele. Sunt multe oraşe azi care spun că îşi doresc emisii zero şi trebuie să ne adaptăm acestei realităţi. Ideea de mobilitate nu va include numai vehiculele, nu va mai fi vorba numai despre tipurile de maşini - automobile, maşini de familie... Ci oamenii vor astăzi să găsească cel mai bun mijloc de transport, cel mai ieftin mijloc de transport, cel mai puţin poluant mod de a ajunge dintr-un loc în altul, deci trebuie să ne adaptăm la toate schimbările dorite de clienţi", a spus preşedintele Ford România.

Citește și: Răsturnare şocantă de situaţie în cazul Caracal: Ale cui sunt, în realitate, oasele găsite?

Conceptul susţinut de acesta cu privire la proprietatea comună asupra automobilului personal a fost formulat, marţi, în cadrul Forumului Industriei Auto 2019, şi de directorul Continental România, Christian von Albrichsfeld.

"Vedem un trend de mobilitate comună. (...) În ceea ce priveşte mobilitatea comună, acesta este un trend care se impune în special în metropolele aglomerate, unde traficul este intens şi se creează ambuteiaje, deci oamenii încearcă să găsească soluţii inteligente pentru acest caz. Aglomerarea urbană există, iar oamenii încearcă să folosească în comun acelaşi automobil, deci proprietatea vehiculului poate că nu va mai fi pe viitor atât de importantă - probabil acest curent se va împământeni şi aici în Bucureşti. Nu ştiu cum vor sta lucrurile în alte oraşe, poate că se va porni mai degrabă cu vehicule hibride, cu vehicule autonome. Acest trend însă prezintă avantaje certe pentru utilizator", a afirmat directorul Continental România.

Citește și: Autoritățile au descins în forță! Pericol mare pentru români! Ce au găsit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.