Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful gigantului Rosneft critică propunerile UE de a plafona preţurile gazelor ruseşti: Sunt 'de neimaginat'

TASS
Rusia petrol

Igor Sechin, şeful Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, a declarat joi că propunerile Comisiei Europene de a plafona preţurile gazelor ruseşti sunt "de neimaginat", transmite Reuters.

Vorbind la un forum internaţional care se desfăşoară la Baku, Sechin a afirmat că sancţiunile occidentale distrug dreptul comercial, în timp ce refuzul de a cumpăra hidrocarburi din Rusia duce "la un deficit de energie acut", majorând inflaţia pe plan mondial.

Poziţia Arabiei Saudite pe piaţa petrolieră mondială este "rezonabilă" şi se bazează pe analizarea cererii şi ofertei, a apreciat Sechin.

Luna aceasta, grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei) a decis reducerea livrărilor cu două milioane de barili pe zi (bpd), în pofida opoziţiei Statelor Unite, care vor un preţ mai scăzut al combustibililor.

Preţurile benzinei în Statele Unite au crescut după ce alianţa OPEC+, condusă de Arabia Saudită şi Rusia, a decis reducerea producţiei cu circa două milioane barili pe zi (mbz), ceea ce reprezintă cea mai mare reducere a ofertei de petrol începând din mai 2020.

Media preţurilor benzinei în SUA este în prezent de circa 3,87 dolari galonul (3,78 litri), un nivel ridicat, dar sub creşterea record de 5,02 dolari galonul din iunie, conform Asociaţiei Automobilistice Americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.