Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful grupului Wagner a băgat un bucătar în spital după ce l-a bătut pentru că a servit roșii vechi / Care este gluma lui preferată

bbc.com
prigozhin

Un martor a declarat pentru o revistă franceză că Evgheni Prigozhin, supranumit uneori "bucătarul lui Putin" pentru rolul său anterior de furnizor de mâncare pentru președintele rus, a agresat un bucătar după ce un client al unuia dintre restaurantele sale s-a plâns de calitatea mâncării, scrie The Telegraph.

Fostul angajat în vârstă de 40 de ani de la Concord Catering al dlui Prigozhin a declarat pentru Society că, atunci când un client a returnat un fel de mâncare pentru că roșiile nu erau proaspete, "bucătarul a fost dus în pivniță și bătut până la punctul de a fi spitalizat timp de două luni".

Într-un alt incident, martorul anonim - care se află acum în exil în afara Rusiei - a declarat că a văzut angajați temporari care au fost acuzați că au furat mâncare "duși într-o pădure și bătuți". "I-am văzut făcând acest lucru", a declarat el pentru revistă.

'Am să te omor'

Fostul coleg l-a descris Prigozhin ca fiind inițial "o persoană plăcută, cu un mare simț al umorului", dar odată ce te aflai sub ordinele sale, acesta devenea rapid terifiant, au adăugat ei.

"Una dintre glumele sale recurente este aceea de a intra în biroul angajaților săi cu arme în mână și de a spune: "Haideți, să vorbim, am să vă omor. Posibilitatea de a muri într-un accident de mașină sau de a fi înjunghiat în spate pe stradă este un lucru pe care îl ai în minte atunci când lucrezi la domiciliu", a adăugat el.

Prigozhin este unul dintre cele mai puternice active ale lui Vladimir Putin și directorul executiv al temutului Wagner Mercenary Group, care sprijină forțele liderului rus în Ucraina.

Omul de afaceri a recrutat în mod notoriu mii de bărbați din închisori, oferindu-le șansa de a fi liberi în schimbul servirii în unele dintre cele mai periculoase bătălii din Ucraina. La începutul acestei luni, el și-a luat rămas bun de la primul lot care și-a ispășit contractele și i-a îndemnat să evite tentația de a ucide atunci când se întorc în viața civilă.

Cartierul general al lui Prigozhin, "Centrul Wagner" de 23 de etaje din Sankt Petersburg pentru "patrioți", este un "incubator" de afaceri, birouri pentru jurnaliștii pro-Putin și un "muzeu de război", potrivit rapoartelor.

Cu interioarele sale negre și aurii, ofițerul de presă Anastasia Vasilevskaia a declarat că noul sediu este "un răspuns la sancțiuni, un act de patriotism, o modalitate de a crește capacitățile de apărare ale Rusiei".

Birourile de la ultimul etaj sunt dedicate "jurnaliștilor" care lucrează pentru bloguri, site-uri de știri și canale Telegram, a precizat ea. "Obiectivul este de a le oferi birouri gratuite dacă aderă la punctele de vedere ale lui Prigozhin și doresc să le difuzeze", a declarat Vasilevskaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.