Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Grupului Wagner sugerează că există deja planuri de înlocuire a lui Vladimir Putin

Evgheni Prigojin wagner

Șeful Grupului Wagner sugerează că există deja planuri de înlocuire a lui Vladimir Putin

Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner și o figură proeminentă de la invazia rusă în Ucraina, le-a oferit un interviu jurnaliştilor ruşi, care a fost publicat de propria sa Agenţie Federală de Știri. În acest interviu, el a insinuat că au fost activate planuri pentru înlocuirea lui Vladimir Putin, relatează 20 minutos citat de Rador.

Pe cine imita Prigojin

Analiștii americani de la Institutul pentru Studierea Războiului au declarat că interviul a fost "remarcabil pentru formatul său unic" și că "Prigojin părea să imite modul în care Vladimir Putin își filmează întâlnirile publice coregrafiate, fie pentru a-și bate joc discret de Putin sau pentru a sugera subtil că Prigojin ar putea deveni președinte rus ca Putin", după cum a raportat și "The Mirror".

"Coregrafia și punerea în scenă a interviului lui Prigojin îl plasează pe Prigojin în cadrul camerei, la biroul lui Prigojin în fața publicului său, așa cum o fac adesea întâlnirile și ședințele foto filmate ale lui Putin", adaugă el analiştii.

"Acest stil de filmare este neobișnuit pentru Prigojin, deoarece declarațiile video publice ale acestuia nu folosesc de obicei un astfel de format steril".

Se credea că șeful Grupului Wagner ar putea "încerca să parodieze stilul cinematografic al lui Putin ca parte a unei campanii mai ample de trolling pentru a ataca Kremlinul sau a face paralelisme tacite între Prigojin și postul prezidențial rus".

"Comportamentul recent al lui Prigojin – indiferent de intenția sa – promovează narațiunea în societatea rusă că Prigojin are aspirații politice mai largi în Rusia", conchide analiza.

Interviul și analiza ulterioară au venit după ce a reieșit că Prigojin, un mercenar de război legat de Kremlin, a trimis un camion încărcat cu șampanie femeilor ucrainene cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.