Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Ligii Arabe intervine în scandalul monstru dintre Israel și ONU: 'Un atac ruşinos care urmăreşte să reducă la tăcere fiecare voce care spune adevărul'

twitter
Liga Araba

Şeful Ligii Arabe, Ahmed Abul-Gheit, a cerut sprijin pentru secretarul general al ONU, António Guterres, împotriva criticilor israeliene în urma comentariilor făcute de responsabilul ONU cu privire la războiul din Gaza, relatează dpa, conform AGERPRES.

Abul-Gheit a afirmat că atacul Israelului asupra lui Guterres "este o evidentă încercare de a teroriza" şi că este "şantaj moral şi politic".

El a spus, de asemenea, că este "un atac ruşinos care urmăreşte să reducă la tăcere fiecare voce care spune adevărul", se arată într-o declaraţie a Ligii Arabe.

Guterres a criticat marţi bombardamentul necruţător al Israelului în Fâşia Gaza şi a vorbit despre "încălcări clare ale dreptului internaţional umanitar" şi "pedeapsă colectivă".

Controversa a izbucnit marţi, când Guterres "a condamnat fără echivoc actele teroriste oribile şi fără precedent" ale Hamas, dar a spus totodată că ceea ce s-a întâmplat îşi are rădăcinile în lungi decenii de conflict cu palestinienii. "Atacurile Hamas nu avut loc din senin. Poporul palestinian a fost supus unei ocupaţii sufocante de 56 de ani", a declarat Guterres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.