Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful OMS promite că va face totul pentru a obţine un răspuns asupra originilor COVID: 'Este foarte, foarte important şi foarte, foarte crucial'

www.forbes.com
Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a promis miercuri că va face totul pentru a obţine "un răspuns" cu privire la originile COVID-19, respingând ferm informaţiile conform cărora organizaţia a renunţat la investigaţie, relatează AFP, conform AGERPRES.

"Există o dimensiune ştiinţifică şi morală a acestei probleme şi trebuie să continuăm să insistăm până când vom avea răspunsul" cu privire la originile pandemiei care a început în China la sfârşitul lui 2019, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Este foarte, foarte important şi foarte, foarte crucial", a insistat el.

Directorul OMS a subliniat că a trimis recent o scrisoare oficială unui important responsabil chinez pentru a cere încă o dată colaborarea Beijingului în ancheta privind originile celei mai grave pandemii din ultimul secol, care a provocat milioane de decese şi a afectat zeci de milioane de persoane.

Un articol publicat în revista ştiinţifică Nature în această săptămână susţine că OMS a renunţat să continue cea de-a doua etapă a investigaţiei sale privind originile COVID-19 din cauza lipsei de cooperare din partea autorităţilor chineze.

Comunitatea ştiinţifică consideră crucială cunoaşterea originilor acestei pandemii pentru a putea lupta mai eficient sau chiar pentru a evita următoarea pandemie.

"OMS a suspendat discret cea de-a doua fază a investigaţiei sale ştiinţifice, mult aşteptată, cu privire la originile pandemiei de COVID-19, invocând provocările continue legate de încercările de a efectua studii cruciale în China", scrie Nature.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.