Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful OMS salută propunerea Consiliului UE de negociere a unui tratat privind pregătirea pentru pandemii

www.forbes.com
Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat miercuri o propunere a Consiliului Uniunii Europene de negociere a unui tratat global privind pregătirea pentru pandemii, remarcând că acesta ar fi al doilea tratat de acest fel după Convenţia cadru din 2003 a OMS privind controlul tutunului, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: Comisia Europeană a decis: Vaccinarea rămâne voluntară şi nu vor fi limitări de drepturi pentru cei care o refuză

Adresându-se board-ului executiv al OMS, Tedros a afirmat în legătură cu propunerea făcută în decembrie de preşedintele Consiliului European, Charles Michel: 'După cum ştiţi, avem Convenţia privind (controlul) tutunului şi, dacă vom putea realiza acest lucru, ar fi a doua convenţie sau al doilea tratat şi pentru un domeniu foarte important, pregătirea şi răspunsul la pandemii'.

'Cu toţii am văzut cum această pandemie a fost fără precedent, iar noi trebuie să facem tot ce ne stă în puteri. Cred că un tratat este cel mai bun lucru pe care îl putem face şi care poate aduce angajamentul politic al statelor membre', a adăugat directorul general al OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.