Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ONU, criticat după ce s-a întâlnit cu Putin, explică decizia: Este pe deplin logic să vorbim cu liderul Federației Ruse

novinte.com
antonio guterres

Secretarul general al ONU, António Guterres, criticat după ce s-a întâlnit cu Putin, spune că vizita sa a fost corectă, pentru că trebuie „să ne ocupăm de cei care cauzează problema sau care pot rezolva problema" pentru a găsi soluții, anunță mediafax.

„Este pe deplin logic să vorbim cu liderul Federației Ruse, este pe deplin logic să vorbim cu orice alți actori relevanți în actuala criză", a declarat el în cadrul unei conferințe de presă la Viena.

Guterres s-a întâlnit cu Putin la Moscova la sfârșitul lunii aprilie, înainte de a se merge spre Ucraina pentru a se întâlni cu președintele Volodimir Zelenski. Itinerariul său a fost foarte criticat.

Șeful ONU a declarat că întâlnirea cu Putin a produs „ezultate concrete" și a dus la evacuarea civililor blocați în orașul ucrainean Mariupol, anunță CNN.

„Cred că viețile civililor care au fost salvate merită ca eu să mă întâlnesc cu oricine în orice parte a lumii, fără să am nicio îndoială că acesta este lucrul corect", a declarat Guterres când a fost întrebat de reporteri dacă vizita sa la Moscova a fost un lucru bun.

Guterres a participat miercuri la conferința de presă alături de cancelarul austriac Karl Nehammer și de ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg,

Nehammer, care în aprilie a fost primul lider al Uniunii Europene care s-a întâlnit cu Putin de la invazia din Ucraina, și-a apărat, de asemenea, decizia de a călători la Moscova, spunând că nu pot exista discuții prea multe, ci doar prea puține.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.