Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ONU îi îndeamnă pe ruși și ucraineni să se retragă de la centrala nucleară Zaporojie: 'Acest lucru este total inacceptabil'

bbc.co.uk
Antonio Guterres

Șeful ONU îndeamnă părțile să retragă personalul și echipamentele militare de la centrala nucleară din Zaporojia, potrivit CNN, scrie Mediafax.

Secretarul general al Națiunilor Unite a declarat joi că este „grav îngrijorat" de situația de la centrala nucleară Zaporojia din sudul Ucrainei,

Informațiile privind „alte incidente profund îngrijorătoare" din ultimele zile ar putea „duce la un dezastru", a declarat António Guterres.

El a cerut părților implicate să retragă orice personal și echipament militar de la centrală și „să se abțină de la orice altă desfășurare de forțe sau echipamente la fața locului".

„Trebuie să fie clar că orice potențială avarie la Zaporojia sau la orice altă instalație nucleară din Ucraina, sau de oriunde altundeva, ar putea duce la consecințe catastrofale nu numai pentru vecinătatea imediată, ci și pentru regiune și dincolo de ea", a adăugat el.

„Acest lucru este total inacceptabil", a precizat șeful ONU, António Guterres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.