Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Parlamentului de la Chișinău spune că statutul de observator al Moldovei în UEE e pur politic

protest moldova

Acordarea Republicii Moldova a statutului de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) are un caracter mai mult politic, susţine preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, informează sâmbătă INP.md şi Radio Chişinău.

Şeful legislativului de la Chişinău a declarat pentru presă ca orice acord internaţional, ca sa producă efecte juridice, trebuie să treacă printr-o procedură de ratificare în Parlament, scrie agerpres.ro.

"Este un gest politic, iar preşedintele Igor Dodon îşi continuă mesajul promovat în campania electorala. Nu aduce un beneficiu, pentru că societatea este iarăşi divizată, în loc sa fie identificate soluţii şi proiecte pentru a o consolida', a subliniat preşedintele Parlamentului de la Chişinău.

Totodată, Andrian Candu a ţinut să precizeze că orice calitate de membru-observator în vreo organizaţie nu este incompatibilă sau nu afectează relaţiile cu Uniunea Europeana, în raport cu care Republica Moldova are statut de asociat, cooperarea cu UE situându-se la un alt nivel.

Preşedintele Igor Dodon a anunţat vineri, 14 la aprilie, ca Republica Moldova va primi statutul de observator în cadrul UEE şi că în favoarea acordării acestui statut s-au pronunţat preşedinţii celor cinci state membre ale uniunii, în timpul reuniunii Înaltului Consiliu al UEE care s-a desfăşurat săptămâna aceasta la Bişkek.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că decizia prin care statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) au sprijinit iniţiativa privind acordarea unui statut de observator pentru Republica Moldova nu înseamnă şi aderarea automată la aceasta organizaţie. Mai mult, liderii ţarilor membre ale UEE au convenit să elaboreze statutul de observator, întrucât un asemenea statut în cadrul acestei organizaţii nu există deocamdată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.