Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Pentagonului e 'ȘOCAT' de DEZASTRUL din armata SUA: 'Niciun inamic nu a putut face asta'

armata sua militari soldati americani

Șeful Pentagonului, James Mattis, s-a declarat "șocat" luni de capacitatea de luptă scăzută a armatei SUA și o atribuie anilor de reduceri operate bugetului apărării, relatează France Presse.

În fața Comisiei pentru forțele armate din Camera Reprezentanților, ministrul apărări american a amintit că s-a retras din armată la puțin timp după intrarea în vigoare a reducerilor bugetare, care au antrenat restricții în portofoliul armatei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

"Patru ani mai târziu, am revenit în minister și am fost șocat de ceea ce am văzut în ceea ce privește pregătirea noastră de luptă", a explicat el aleșilor care l-au întrebat despre propunerea de buget a lui Donald Trump pentru anul fiscal 2018.

"Niciun inamic pe câmpul de luptă nu a provocat la fel de mult rău pregătirii armatei noastre ca reducerile" pentru armată, a spus el.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

În proiectul său de buget pe anul 2018, președintele american acordă o importanță deosebită apărării, care își vede mărit bugetul cu aproximativ 10% (aproximativ 639 miliarde de dolari), în comparație cu cel propus în 2017 de fostul președinte Barack Obama.

Comparativ cu bugetul pe 2017 în curs de execuție, creșterea este de aproximativ 5%, administrația președintelui Donald Trump majorând deja bugetul inițial acum câteva săptămâni.

Citește și: Ea e poștărița care a ascuns, în apartamentul său, DOUĂ TONE de scrisori nelivrate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.