Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful PNL al CJ Botoșani, condamnat definitiv la închisoare, își pierde și funcția

turcanu

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu (PNL), a fost condamnat definitv, joi, de Curtea de Apel Suceava, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi uz de fals. Ţurcanu urmează să-şi piardă mandatul prin ordin al prefectului de Botoşani.

Magistraţii suceveni l-au condamnat pe Florin Ţurcanu la şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi la trei luni de închisoare pentru uz de fals. Cele două pedepse au fost contopite, liberalului fiindu-i aplicată pedeapsa cea mai grea, de şase luni de închisoare.

Judecătorii suceveni au decis suspendarea condiţionată a executării pedepsei cu închisoare pe o durată de doi ani şi şase luni, perioadă care constituie termen de încercare.

Ţurcanu îşi va pierde funcţia de preşeidnte al Consiliului Judeţean Botoşani printr-un ordin care urmează să fie emis de prefectul judeţului, după ce instituţia va fi sesizată de Curtea de Apel Suceava cu privire la rămânerea definitivă a condamnării penale a liderului liberal.

În aceeași zi în care soțul său a fost găsit vinovat, deputata Roxana Anușcă Țurcanu, soția liderului PNL Florin Țurcanu, a renunțat la funcția de președinte al Organizației Județene de Femei a PNL. Locul acesteia a fost luat de Sânziana Secrieru, fiica fostului președinte al PNL Dinu Secrieru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.