Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Poliției Capitalei și-a dat DEMISIA

ultima ora

Scandalul imens al poliţistului pedofil face primele victime de rang înalt. Șeful Poliției Capitalei și-a dat demisia în urmă cu câteva momente.

Până ca Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române să facă public raportul promis lui Mihai Tudose, şeful Poliţiei Capitalei, Nicu Dragoş Orlando, dar şi adjunctul său, Marius Ştefan, au plecat din funcţii.

Solicitările celor doi apar în nota-raport a şefului IGPR, Bogdan Despescu, privind rezultatul verificărilor efectuate în cazul poliţistului Eugen Stan şi măsurile adoptate la nivelul Poliţiei Române, document publicat pe site-ul Executivului.

Potrivit raportului, s-a decis sesizarea ministrului Afacerilor Interne pentru dispunerea declanşării cercetării prealabile pentru chestor de poliţie Marius Mihai Voicu, director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împuternicit în funcţia de adjunct I al inspectorului general al Poliţiei Române, şi pentru chestor de poliţie Dragoş Orlando Nicu, adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împuternicit în funcţia de director general al DGPMB.

"La data de 12.01.2018, din considerente de onoare profesională, chestor de poliţie Dragoş Orlando Nicu a solicitat prin raport scris încetarea împuternicirii în funcţia de director general al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti. Totodată, comisarul şef de poliţie Marius Eugen Ştefan, din considerente de onoare profesională, a solicitat încetarea împuternicirii în funcţia de director general adjunct 1 al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti", se arată în raport.

Printre măsurile decise se numără şi sesizarea şefului DGPMB pentru a analiza şi a dispune măsuri, în cazul mai multor poliţişti: Rene Emanuel Vornicu, şef direct al agentului Eugen Stan; Victor Gâlceava, şeful Brigăzii Rutiere; Aurelian Călineaţă, împuternicit adjunct la Brigada Rutieră; Cătălin-Ionuţ Tudorache, împuternicit şef Supraveghere Rutieră pentru Sectoarele 3, 4 şi 5, precum şi a altor şapte poliţişti de la Brigada Rutieră.

De asemenea, mai sunt vizaţi şeful Secţiei 22 Poliţie, Florin Adrian Pătru, şi alţi şase poliţişti din cadrul acestei secţii, precum şi şeful biroului de investigaţii criminale al Secţiei 18 Poliţie, Gabriel Ursu, precum şi un subaltern al său.

Totodată, în cazul acestora, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a aprecia în ce măsură faptele acestora în ceea ce priveşte investigaţiile referitoare la Eugen Stan constituie infracţiuni. "Anterior, (...) s-a realizat informarea PÎCCJ, în vederea iniţierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale (şefii unităţilor de poliţie nu au competenţa de a verifica modul în care s-a lucrat în dosarele penale). De asemenea, s-a realizat sesizarea PÎCCJ, cu privire la transmiterea către mass-media a unor date din ancheta penală, nedestinate publicităţii", se arată în document.

De asemenea, s-a decis informarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă, cu privire la potenţiale vulnerabilităţi generate prin transmiterea neautorizată a unor date din ancheta penală, nedestinate publicităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.