Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Poliției Române face BILANȚUL reținerilor după scenele VIOLENTE în care polițiști din mai multe orașe și comune au fost agresați

facebook.com
politia

Şeful Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu, a făcut bilanțul reținerilor de după scandalurile din stradă, în care mai mulți poliţiști au fost agresați. Vasilescu a anunțat că au fost reţinute 8 persoane la Braşov şi 11 la Bucureşti, iar în judeţul Hunedoara au fost arestate preventiv patru persoane, conform Agerpres.

Citește și: Managerul Ambulanței București, DATE SURPRIZĂ în a doua zi de Paști: ce s-a întâmplat cu apelurile la 112

"Referitor la cazurile apărute în spaţiul public, vă asigur că Poliţia Română a gestionat situaţia operativă, iar acest lucru este demonstrat de măsurile legale dispuse. Astfel, până la acest moment, la Hunedoara s-a dispus măsura arestării preventive faţă de patru persoane, la Braşov s-a dispus reţinerea a opt persoane, iar la Bucureşti s-a dispus reţinerea pentru 11 persoane, care vor fi prezentate cu propunere de arestare preventivă. În toate aceste cazuri, cercetările continuă sub coordonarea unităţilor de parchet competente. De asemenea, în cazurile în care au fost identificaţi minori la faţa locului, colegii mei au notificat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Totodată, au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au participat la aceste evenimente. Verificările sunt în curs şi toţi cei implicaţi vor fi traşi la răspundere - contravenţional sau penal, după caz", a spus Liviu Vasilescu în cadrul unei declaraţii de presă.

Şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul IGPR, chestor Alexandru Scurtu, a explicat că, atunci când un eveniment degenerează într-o manifestare violentă, care nu mai poate fi gestionată de cei prezenţi la faţa locului, sunt chemate în sprijin echipele de acţiuni speciale.

Alexandru Scurtu a precizat că intervenţia forţelor speciale se realizează cu respectarea a două principii: gradualitatea şi proporţionalitate folosirii forţei.

"Opinia publică trebuie să înţeleagă că valoarea cea mai apărată este viaţă şi, prin urmare, forţele de intervenţie folosesc resursa letală numai atunci când nu mai este altă cale pentru rezolvarea incidentului", a adăugat Alexandru Scurtu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.