Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful PSD Tulcea, despre proteste: 'Un gest legitim într-o democraţie'

psd sigla

Protestele desfăşurate în ultimele seri constituie 'un gest legitim într-o democraţie', a declarat, pentru Agerpres, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Horia Teodorescu. 'Trăim în democraţie, iar românii îşi pot exprima liber opţiunile, nemulţumirile sau mulţumirile în stradă. Este un gest legitim într-o democraţie. Manifestările publice sunt un drept câştigat de români după Revoluţie', a afirmat Teodorescu.

Întrebat dacă apreciază protestele ca fiind ale unor infractori cât timp printre participanţi s-au aflat şi persoane acuzate de săvârşirea unor fărădelegi, Teodorescu a răspuns: 'Nu, ferească Dumnezeu!'. 'Cred că este un protest al cetăţenilor din Tulcea. Nu am stat să-i identific pe participanţi şi să văd cine e şi din ce partid face parte, dar nu cred că este un protest al liberalilor', a mai spus preşedintele organizaţiei judeţene a PSD.

Întrebat dacă PSD Tulcea a iniţiat vreun demers pentru o contramanifestaţie la cele şase seri consecutive de proteste împotriva Guvernului României desfăşurate în municipiu, Horia Teodorescu a răspuns: 'Exclus!'. Circa 10 persoane s-au strâns marţi seara în faţa statuii lui Mircea cel Bătrân din Piaţa Tricolorului pentru a protesta împotriva Guvernului României, acţiunea desfăşurându-se în intervalul 19,00-20,00.

Primul protest organizat la Tulcea împotriva intenţiei Guvernului de a adopta proiecte de ordonanţă privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codurilor penale a avut loc pe data de 29 ianuarie şi a reunit aproximativ 30 de persoane. După ce pe data de 1 februarie, Guvernul a adoptat actele normative, tulcenii s-au raliat protestelor desfăşurate în întreaga ţară, prima acţiune înregistrându-se în municipiu miercuri, 3 februarie. Până pe data de 5 februarie inclusiv, cel puţin 300 de persoane s-au adunat în fiecare seară începând cu ora 18,00 în centrul oraşului Tulcea. Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale, au fluierat şi au mărşăluit pe străzile urbei chemându-şi concitadinii să li se alăture. Luni 6 februarie, în Piaţa Tricolorului s-au adunat doar câteva zeci de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.