Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Secției de Neurologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, declarat incompatibil

incompatibil

Agenția Naționalã de Integritate a constatat faptul cã NICOLAE BOGDAN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 august 2007 – 28 octombrie 2015, întrucât a deținut simultan funcția de medic Șef Șecție Neurologie din cadul Spitalului Județean de Urgențã Zalãu, judeþul Sãlaj, și funcția de administrator al Policlinicii Doctor Bogdan S.R.L.

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 95/2006, potrivit cãruia „ Funcþia de manager persoanã fizicã este incompatibilã cu: […] c) exercitarea oricãrei activitãþi sau oricãrei alte funcþii de manager, inclusiv cele neremunerate”, precum ºi dispozițiile art. 185, alin. (15) din acelaºi act normativ, potrivit cãruia „Dispoziþiile art. 178, alin. (1), lit. c), d), e) ºi g) referitoare la incompatibilitãþi ºi ale art. 178, alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancþiunea rezilierii contractului de administrare ºi a plãþii de despãgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condiþiile legii, se aplicã ºi ºefilor de secþie, de laborator ºi de serviciu medical din spitalele publice”.

Citește și: ALERTĂ - Anchetă MAI la stadionul Dinamo: Ce misiune are Corpul de control al Ministerului

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NICOLAE BOGDAN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã și se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãții, funcției sau activitãții respective […]”.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.