Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Serviciul de Spionaj Militar ucrainean spală pe jos cu Dmitri Rogozin: 'Poate fi comparat cu maimuța cu grenadă'

Twitter
Dmitri Rogozin

Șeful Serviciul de Spionaj Militar ucrainean spală pe jos cu Dmitri Rogozin: 'Poate fi comparat cu maimuța cu grenadă'

Reprezentantul oficial al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării al Ucrainei, Andri Iusov, a declarat că fostul șef al agenţiei ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, poate fi comparat cu "maimuța cu grenadă", după ce ar fi propus ca Rusia să lovească Ucraina cu rachete spațiale, relatează Rador Radio România.

Iusov a sugerat că Rogozin ar fi putut propune cu adevărat folosirea unei rachete spațiale cu explozibili pentru a bombarda Ucraina. Reprezentantul GUR a subliniat că Rogozin este "un nazist rus cu idei imperiale, care este foarte departe de tot ce înseamnă industrie spațială".

"Cândva, rachetele erau lansate pentru progres științific, pentru a cuceri spațiul, iar acești oameni discută astăzi despre cum să le folosească pentru a ucide populația civilă" - a remarcat Andri Iusov.

Context

Aceste remarci ale lui Iusov au fost precedate de un articol apărut în Bild, în care se arăta că Dmitri Rogozin i-a propus lui Vladimir Putin să lovească Ucraina cu o rachetă spațială.

Publicaţia germană a notat că a avut acces la înregistrări ale conversaţiilor dintre Rogozin şi Dmitri Baranov, directorul general al Centrului Spaţial Progress. Discuțiile dintre Rogozin și Baranov ar fi avut loc în luna ianuarie, când cei doi au vorbit despre detaliile tehnice ale organizării unui atac asupra unui mare oraș ucrainean, de preferință capitala Kiev, cu ajutorul unui vehicul de lansare folosit pentru zboruri în spațiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.