Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ia în calcul opțiunea de a lovi Kievul cu o rachetă spațială - Discuții interceptate între oficialii ruși (BILD)

agenzianova.com
racheta roscosmos

Fostul șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, a vrut să folosească o rachetă spațială pentru a ataca Ucraina. El s-a oferit să-i pună în aplicare planul său dictatorului rus Vladimir Putin, potrivit publicației germane Bild.

Publicația susține că a obținut înregistrări ale conversațiilor lui Rogozin cu Dmitri Baranov, directorul general al centrului spațial și de rachete rus "Progress", în care au discutat despre un atac cu rachetă spațială asupra unui mare oraș ucrainean . Aceștia doreau să o lanseze de pe cosmodromul Plesetsk și să plaseze bombe și focoase la bord.

În același timp, potrivit jurnaliștilor, Baranov se temea că bombele grele cu explozibil puternic sau focoase ghidate se vor supraîncălzi din cauza intrării supersonice în atmosferă. Rogozin a promis că va discuta această problemă cu proiectantul Iuri Solomonov. În câteva zile, acesta ar fi găsit o soluție.

De asemenea, alte riscuri ale unui astfel de "know-how", care au fost discutate de Baranov și Rogozin, au fost că părți ale rachetei ar putea cădea pe teritoriul Rusiei, iar eroarea de impact ar putea fi de 50-100 de kilometri.

În general, după cum a susținut Baranov, ar fi nevoie de aproximativ 6 luni pentru a pregăti o astfel de operațiune. Rogozin, la rândul său, a promis că îi va transmite planul lui Putin.

"Planul a fost adus președintelui Federației Ruse pe 16 ianuarie. Nu se știe cum a reacționat la el", scrie ziarul.

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, propagandiștii ruși au relatat că Rogozin a fost rănit în timpul bombardamentelor din Donețkul ocupat temporar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.