Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Serviciului Antidrog din BCCO Bucureşti, despre legalizarea canabisului - Diferența dintre scopul medical și cel recreațional

bihorstiri.ro
politist BCCO

Cătălin Ţone, şeful Serviciului Antidrog din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, a declarat miercuri în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre legalizarea canabisului în scop medicinal, că există o probabilitate foarte mică ca aceste medicamente să fie deturnate din circuitul legal iar această lege nu este perfectă, este perfectibilă, suportă amendamente, iar toate ministerele responsabile trebuie să pună umărul şi să ia o decizie înţeleaptă. Pe de altă parte, comisarul a precizat că legalizarea marijuanei în scop recreaţional ”este o mare eroare”, notează news.ro.

 

”În România în acest moment este o mare confuzie legată de legalizarea marijuanei, pentru că sunt două componente separate clar, legalizarea în scop medicinal şi cea în scop recreaţional. Legalizarea în scop medical ţine de autorizarea, cercetarea, acceptarea, analizarea introducerii pe piaţa medicamentelor a unor medicamente”, a spus comisarul precizând că  care se pare că acestea ar avea efecte asupra unor afecţiuni precum cele oncologice şi cele psihice.

”Eu nu am nimic împotriva legalizării unor astfel de medicamente, repet, care vor avea un circuit clar reglementat. Există o probabilitate foarte mică ca aceste medicamente să fie deturnate din circuitul legal şi consumate cum e Xanaxul cu băuturi alcooloce, dar sunt foarte puţine cazuri. Dacă punem în balanţă aceste cazuri işi beneficiile acestui medicament, cea de-a doua parte are câştig de cauză”, a spus comisarul şef.

Cătălin Ţone a precizat că, dacă vorbim de legalizarea în scop recreaţional, aici ”este o mare eroare”, pentru că ne referim la canabisul produs de reţelele de traficanţi şi despre faptul că aceste substanţe ”atacă, bulversează, decompun creierul şi mai ales creierul în formare”.

”Eu cred că această lege nu este perfectă, este perfectibilă, suportă amendamente, discuţii dar toate ministerele responsabile trebuie să pună umărul şi să ia o decizie înţeleaptă, în urma unor cercetări şi să ne uităm şi în exterior, ţări care fac parte din UE care s-au pronunţat şi comercializează aceste medicamente. De ce nu am face-o şi noi”, a mai spus comisarul şef.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.